WWW.SPOOREEN.BE
Modeltreinen op 1/32ste
ALGEMENE INFO SPOOR 1 IN BELGIE MODULEPROJECT TIPS - VERBOUWINGEN AGENDA INFO
Home > Spoor 1 in BelgiŽ > Baan Albert De Gendt


 
Baan Albert De Gendt
Leuvense Spooreen Vrienden  -  LSV 1:32


VIDEO


Alle foto' s op  :Foto met dank aan Kees-Jan

baan Albert

nieuw deel

nieuw deelOp de volgende foto's is te zien hoe  Albert zijn modules bouwt.  De railbedding bestaat uit een houten plaat (8mm,schuin afgezaagd) en een kurklaag (5mm,eveneens schuin afgezaagd).


Elk spoor wordt via stroomdraden van 1,5mm2 gevoed. Deze draden zijn op de ringleiding gesoldeerd.

De modules met dubbelspoor hebben aan de buitenkanten dezelfde kleur draad. Daardoor zal op het ene spoor de linker rail aan de zwarte draad verbonden zijn en op het andere spoor zal de linker rail aan de rode draad verbonden zijn. De kleur heeft geen verband met polariteit. Dat de buitenste draden dezelfde kleur hebben en de 2 binnenste ook , heeft te maken met het feit dat de modules soms 180į gedraaid worden en zo is het steeds dezelfde kleur draad die dooorloopt langsheen alle modules, zwart aan de  buitenkanten, rood aan de binnenkant.

baan Albert  
Hier zien we de modulekop van IG Spur 1, de module heeft een bodemplaat  omwille van de stevigheid. De plaat maakt ook dat de module haaks is.

baan Albert


Baan Albert

De draden worden het beste aan de onderzijde van de rail gesoldeerd. Na het shotteren zijn die dan quasi niet meer zichtbaar.


Baan Albert


Baan Albert

Een afstandsmal zorgt ervoor dat de sporen overal op dezelfde afstand van elkaar en van de zijkant liggen. Dit is enkel nodig indien men perfekt evenwijdig met de modulekant lopende sporen wil hebben. Aangezien hier de module een lengte van 90cm heeft, is dit bijna de enige mogelijkheid omdat de module aan beide zijden standaard modulekoppen heeft. Indien 1 van de 2 kanten geen standaard kop heeft , is men vrij om de ligging van de sporen te kiezen.
 
Baan Albert


Baan Albert

Zoals te zien is op de foto,  is op 1 spoor de linker railstaaf met de zwarte draad verbonden en op het andere spoor met de rode draad.

Baan Albert


Baan Albert

De mannelijke en vrouwelijke stekkers wisselen elkaar wel af, beide linker, resp rechter sporen hebben dezelfde soort stekker.
Baan Albertbaan Albert

Hierboven staat een afneembare besturingskast. Ze bevat ECoS en boosters en kan gewoon tegen de baan geschoven worden.  Boven de ECoS is er plaats voor een bedieningspaneel voor de wissels en de seinen. De bereikbaarheid van de ECoS is minder goed maar er wordt gewerkt met een draadloze afstandsbediening.depot Albert

baan Albert

Dakgoot

Baan Albert

Geplooide dakpanelen op exacte schaalbaan Albert

baan Albert


Wie meer informatie wenst  kan gerust contact opnemen met :

Albert De Gendt,  

GSM     0477.72.97.90Email : albert.degendt@telenet.be
Laatste updates Contact Disclaimer