WWW.SPOOREEN.BE
Modeltreinen op 1/32ste
ALGEMENE INFO SPOOR 1 IN BELGIE MODULEPROJECT TIPS - VERBOUWINGEN AGENDA INFO
 Home  >  SPOOR 1 IN BELGIE  >  Segmentaire baan 


BAAN LSV 1:32

VideoFoto met dank aan R. Lourier

Youtube video

Modulaire baan met IG1 modulekoppen - Leuvense Spooreen Vrienden

De opzet is om een rondrijdende baan te bouwen opgebouwd uit segmenten die voorzien zijn van de standaard modulekoppen van de IG1  Mannheim.
Daardoor is het mogelijk  modules van verschillende personen aan mekaar te koppelen.

stand van zaken in juli 2012 :

Een eerste recht stuk van de ovaal is klaar :  zie BAAN ALBERT elders op de site.

De bochten met een straal van ongeveer  2700mm zijn in aanbouw.

Het andere rechte stuk is ook in aanbouw en zal samen met de bochten en Albert zijn stuk de ovaal vormen die op de modelspoormagazine expo eind oktober 2012 te zien zal zijn. Dit is het project : Leuvense Spooreen Vrienden. Later zullen deze 2 stukken vervolledigd worden met de stukken van Stefan en Peter.

mod baanmod baan

De 2 doorlopende sporen met de aftakking  zijn een onderdeel van de ovaal. Het hoger gelegen spoor  bestaat op zichzelf, maakt geen verbinding met de ovaal want het wordt gebouwd volgens de Pur norm (andere spoorbreedte van de wielassen nl 42,5mm , lagere flenzen van de wielen nl 0,8mm , smaller loopvlak nl 4,4mm en  fijnere railstaven ) .mod baanmod baan

Achteraan rechts zal een fabriek komen, vooraan komt er nog een kleine beek en een aftakspoor naar de binnenkant van de ovaal . Hierop zullen dan opstelsporen aansluiten.

28 augustus 2012 :

Ondertussen is er heel wat uren verder gewerkt. Het tunnelportaal, de steunmuren , de stenen brug , allen zijn ze bijna afgewerkt.
Het fabrieksgebouw wordt deze week geplaatst, de buitenkant zal nog wel heel wat werk vragen om die toonbaar te maken. Er zal geen sierpleister op de muren komen, de voorkeur gaat uit naar een bakstenen muur. Het gebouw is eigenlijk een bouwpakket van de club van Mannheim, hier zal het in een herwerkte versie dienst doen.  Het fabrieksterrein zelf zal grotendeels bedekt worden met kasseien.

fabriek

Bomen :

Albert heeft een methode gevonden om op een eenvoudige manier prachtige sparren en dennen te maken.
De loofboom is dan weer bij mij ontstaan uit zeeschuim en wortels van echte struiken en bomen.

bomen bomen

Links bij de sparren staat de eerste stap, een stok met ijzerdraad, besmeerd met een viskeuze massa. Dan bespuiten met lijm en er gras over strooien. Dan de stam terug ontdoen van de grasvezels. Daarna terug alles bruin spuiten , microflor van Heki en vlokken  zorgen voor de afwerking.

De steunmuren  en de kasseiweg zijn verder ingekleurd.

steunmuurkasseiweg
Het voetgangersbrugje over het aftakspoor naar de opstelsporen (de rotswanden moeten nog verder bewerkt worden)

brugje

foto Peter


pur deel


fabriek 1pur

foto JP

Foto JP


Laatste updates Contact Disclaimer