WWW.SPOOREEN.BE
Modeltreinen op 1/32ste
ALGEMENE INFO SPOOR 1 IN BELGIE MODULEPROJECT TIPS - VERBOUWINGEN AGENDA INFO
 Home > TIPS-VERBOUWINGEN > Landschap > Dwarsliggers


 

Hübner - Hegob railsTest om ze realistischer te laten uitschijnen :


Eerst worden ze geverfd met een spuitbus , donker bruin, daarna inkerven met een cutter mesje, dan bijverven met een zwart/donkerbruin mengsel.

rails


Nadat de spoorbedding en landschap gemodelleerd zijn met low-expansion PUR worden deze ingestreken met acrylpasta van een bruine kleur.
Hierop komt dan een houtlijmlaag waarop ik een mengsel van gedroogd koffiedik, gedroogde earl grey thee en gezeefd zand uit de natuur strooi. Hierin wordt er heir en daar "wild gras" van Heki ondersteboven ingekleefd.

rails


rails
rails
062015

Met pigmentpoeder worden de dwarsliggers na-behandeld.De shotter is hier nog te grof en de dwarsliggers waren hier niet ingekerfd. Van zodra de nieuwe delen af zijn , zal ik er hier foto's van plaatsen.
Langs de sporen liggen er gewoonlijk losse dwarsliggers. Ze worden uit een hardhouten balkje van 8mm op 5mm gezaagd op 8cm lengte. De bovenste rechte randen worden met een scherp mes lichtjes afgeschuind. Daarna worden er in de balk groeven getrokken met een scherpe punt. Tenslotte worden ze geverfd , eerst met Tamiya xf-10, donker bruin, daarna worden ze gepatineerd met zwart, wit en roestkleur indien nodig.

treinbilsbils 2

 Dit is mijn eerste test om zelf dwarsliggers te maken.

HosenträgerHosenträger

Vorig jaar kocht ik enkele sets  bij Hosenträger, heel veel werk maar een mooi resultaat.

Hosenträger
Laatste updates Contact Disclaimer